Weekends voor pelgrims

Weekends

Voor pelgrims en andere belangstellenden

Voorbereidingsweekends

Op de herberg organiseren we meerdere keren per jaar voorbereidingsweekends voor hen die een pelgrimstocht te voet of per fiets naar Rome of Santiago willen ondernemen.
In dat weekend krijg je van mensen die deze tocht onlangs maakten informatie en tips over de tocht.
Vele aspecten komen aan bod: eten, slapen, routes, spiritualiteit, thuisblijvers, verslaglegging, fysieke voorbereiding, wat neem ik mee in de rugzak en nog veel meer.

Inschrijven voorbereidingweekend Santiago

Inschrijven voorbereidingsweekend Rome

Sing Your Song

Thuiskomweekends

In het najaar vinden thuiskomweekends plaats. Na je tocht kom je weer thuis, en wat dan?
Kun je je verhaal kwijt? Hoe houd je dat gevoel van onderweg vast? Wat deed de tocht met je? De pelgrimsherberg organiseert in het najaar enkele weekends waarin we naar elkaars verhalen luisteren, ervaringen uitwisselen over de gemaakte tochten en elkaar tips geven.
Of je ver weg ging, of een tocht in eigen land maakte is niet belangrijk.

Inschrijven thuiskomweekend

Fietsweekend

Dit voorbereidingsweekend is bedoeld voor mensen die plannen hebben om een pelgrimstocht per fiets te gaan maken.

Het weekend start vrijdags om 16.30 uur op de pelgrimsherberg en eindigt zondags om ongeveer 13.30 uur.
Je neemt deel met je eigen fiets en de bepakking die je mee wilt nemen op je pelgrimstocht. Er zijn fietsers die onderweg willen kamperen en er zijn ook mensen die gebruik willen maken van andere slaapgelegenheden. Daarom hebben we ook twee mogelijkheden om te overnachten op de pelgrimsherberg. Dit kan binnen in de herberg en buiten in je eigen tentje. Zo kun je alles al een keer uitproberen.

Het weekend wordt begeleid door (fiets)pelgrims die ervaring hebben met kamperen, slapen in B&B’s, herbergen en refugio’s. We hebben op de avonden speciale aandacht voor o.a. de bagage, de kampeeruitrusting, de training, veiligheid, GPS, de kosten, het thuisfront, routes, kleding, enzovoorts.

Inschrijven Fietsweekend, keuze uit slapen in herberg of eigen tent

Fietsweekend Pelgrimsherberg Kafarnaüm
Fietsweekend

Stilteweekend

In onze samenleving is stilte een schaars artikel aan het worden.
Zelfs lopend in het buitengebied is soms het gezoem van de snelweg te horen. Wat doet stilte met je? Wat komt er dan bij je boven?

In de maand van de stilte, januari, organiseren we een stilteweekend voor een ieder die de stilte (in zichzelf?) wil hervinden.

Inschrijven Stilteweekend

Franciscusweekend

De helft van de kamers in onze pelgrimsherberg heeft een naam die gerelateerd is aan het leven van Franciscus. Maar waarom is dat?
Dierendag en Franciscus, wat hebben die met elkaar te maken?
Wat is het zonnelied ook alweer? En is die Franciscaanse voetreis nou echt zo bijzonder? Wat houdt de Franciscaanse spiritualiteit in?

In dit inspirerende weekend maak je kennis met de patroonheilige van Italië en krijg je (een begin van) alle antwoorden.

Inschrijven Franciscusweekend

Franciscusweekend Pelgrimsherberg Kafarnaüm Vessem