Aanmelden voor de Camino in de Kempen 2024

Wandelen op de feestdag van Jacobus

Dit jaar wordt de vijftiende editie van de Camino in de Kempen gehouden.

Deze wandeltocht door de Brabantse Kempen is inmiddels een traditie en de deelnemers zijn altijd enthousiast om af te reizen naar Vessem. Voor ons is het uiteraard ook plezierig om vele wandelaars te mogen begroeten en bij te praten met oude bekenden en ondertussen te wandelen in de omgeving.

De Camino in de Kempen is een wandeltocht van 8 of 16 kilometer door de mooie natuur van Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Het belangrijkste van deze dag is het met elkaar wandelen. Als extra worden er tijdens deze tocht herinneringen opgehaald aan het pelgrimeren naar Santiago de Compostella.

De start vindt plaats bij Pelgrimsherberg Kafarnaüm. De deelnemers gaan groepsgewijs van start vanaf 9:00 uur en er wordt gelopen in groepen van 10 à 15 personen. De leiding van een groep berust bij een ervaren pelgrim, de z.g. Santiagoveteraan

Onderweg bij de Camino in de Kempen

Programma

Bij aanvang op Pelgrimsherberg Kafarnaüm is er koffie of thee voor de deelnemers. Voor onderweg dienen wandelaars zelf voor een lunch en water te zorgen. De meegebrachte lunch wordt gezamenlijk in de tuin van Pelgrimsherberg Kafarnaüm genuttigd.
Hier wordt dan gezorgd voor koffie en thee en de waterflessen kunnen worden bijgevuld.

Op het eindpunt bij de Jacobushoeve krijgen de deelnemers een vers Jacobusbroodje. Daar is het Praathuis geopend voor koffie of thee en zijn in de middag de winkels geopend. Op het terras is livemuziek. Ter ere van het 25-jarig bestaan van het Stiltecentrum kan een kaarsje worden aangestoken.

De Camino in de Kempen is een initiatief van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (Regio Zuidoost-Brabant), Pelgrimsherberg Kafarnaüm en de Jacobushoeve in Vessem en wordt gewandeld op donderdag 25 juli, de feestdag van Jacobus.

Aanmelden

Inschrijven voor deze wandeltocht kan via deze website, zie groene button hieronder of via deze link op de website van de Jacobushoeve. (Niet vergeten de gewenste afstand te vermelden!)

Uw aanmelding voor de wandeling dient uiterlijk 18 juli binnen te zijn;
u krijgt hiervan een bevestiging.
De kosten voor deelname zijn € 5,00 per persoon, contant te voldoen ter plaatse voor vertrek van de wandeling.

Overnachten

Pelgrimsherberg Kafarnaüm biedt eventueel de mogelijkheid tot overnachting.

Een reservering hiervoor dient apart gemaakt te worden. Neem hiervoor contact op met info@pelgrimsherberg.nl

Nadere inlichtingen

Pelgrimsherberg Kafarnaüm                                   
Servatiusstraat 11                                                    
5512 AJ Vessem                                                     
0497 591207                                                                                  

www.pelgrimsherberg.nl

Jacobushoeve
Jan Smuldersstraat 4
5512 AZ Vessem
0497-592059 

www.jacobushoeve.nl