Een mooi, maar ook nat avontuur.

Het is nat, maar het kan

De laatste weken hebben enkele doorzetters de Mini Pelgrimage (MP) gelopen. Soms alle vier de routes soms een enkele route omdat dat door persoonlijke omstandigheden beter uitkwam.

Een van de doelstellingen van de pelgrimsherberg en zijn vrijwilligers is pelgrims ondersteunen in hun beleving van de weg en het leven.

De reactie van Lucie Geurts daarop was:
“Jullie zijn zeker in die opzet geslaagd.
Juist door als pelgrim een aantal dagen op deze plek te zijn, heb ik ervaren en gehoord wat pelgrimeren is. Hoewel ik zelf niet verder trok, heb ik wel veel trekkende pelgrims gesproken. Dit zou ik gemist hebben als ik zelf getrokken zou hebben en steeds als enige gast bij Vrienden op de Fiets gelogeerd had.”

Hieronder het verslag en de review die we van Lucie kregen.

 

Lucie wandelde op de Mini Pelgrimage routes in Vessem

Verslag van een mooi avontuur

Afgelopen week heb ik de minipelgrimage gelopen. Ik heb ontzettend genoten van de mooie wandelingen, het lekkere eten, de fijne gesprekken en nuttige tips. Zoals ik al in het gastenboek schreef: ik ben besmet met de pelgrimagekoorts en hoop hier nooit meer vanaf te komen.

In de routes zitten, zeker op dit moment nu het zo nat is, wat haperingen. Ik heb niet alles kunnen onthouden en er waren meer plekken met modder (maar daar mag je als wandelaar wel tegen kunnen). Dit is wat ik genoteerd heb:

Dag 1: Merenroute

Van knooppunt 86 naar 78 en van 77 naar 49 staat de route slecht aangegeven. Met routiq is het echter prima te volgen.
Route was zonder natte voeten prima te lopen.

Dag 2: Heideroute

Deze route was een compleet avontuur (maar dat wist ik van tevoren).
Bij het stuk van 83 naar 17 stond aangegeven dat het wandelgebied niet toegankelijk was. Aangezien ik dacht dat dit was omdat het nat was en het al een aantal dagen heel droog was, ben ik er toch ingelopen. Tot 17 is het prima te doen. Van 17 naar 1 is er geen pad meer te zien, maar langs het water goed te lopen. Vanaf zo’n 20 meter voor knooppunt 1 is het een en al water. Omdat teruggaan geen optie meer was ben ik maar gaan ‘zwemmen’. Van 1 naar 80 is niet te doen. Veel blubber. 80 bleek ook helemaal niet bereikbaar. Via de kaart naar 78 gelopen. Vanaf daar loopt de route tot 90 goed. Via 90 is 91 echter niet te bereiken. Het hekje staat in een poel water. Terug naar 82 en via 82 naar 81 gelopen. Weliswaar weer natte voeten, maar dit zal na een paar droge dagen weer gaan. De rest was een peuleschil.

Ik zou voor deze route de komende periode een alternatief bieden… Ik heb er overigens met volle teugen van genoten 🙂

Dag 3: Stroom en Bos route

Loopt heel goed tot knooppunt 2. Daar zegt de route van 2 naar 3 en dan weer terug naar 2. Aangezien ik er vanuit ging dat er op 3 iets bijzonders was, heb ik het stuk toch gelopen. Knooppunt 3 was echter een saai kruispunt van brede bospaden 🙂
Voor mij was het stuk echter fantastisch. Ik zag een zwarte specht en een ree vlak voor me op het bospad.

Dag 4: Verstillingsroute

Bij knooppunt 68 stond er richting knooppunt 7 een Mariakapel aangegeven. Aangezien van knooppunt 68 via 6 naar 59 via een beek ging (en ik al veel langs beken had gelopen) besloten om via 7 en 60 naar 59 te lopen. (Mariakapel was overigens erg mooi). Ik weet dus niet hoe de route via 6 is.
Route loopt mooi verder. Het stuk in het beekdag van de Grote Beerze is prachtig, totdat de route een bocht maakt richting 24. Het pad stopte ineens en ik zag aan drie kanten kroos. Ben toch doorgelopen naar 24, dit was zonder natte voeten niet te doen. Vanuit 29 naar 62 loopt de route nog een keer langs de beek. Meteen na een meter of 15 kwam ik bij een bocht met een en al modder. Denkend aan het eerdere stuk en omdat mijn sokken nog niet doornat waren, ben ik teruggegaan en via 58, 59, 60 en 61 naar 62 gelopen. Daar heb ik de route probleemloos weer opgepakt.

Behalve de genoteerde dingen was de route op plaatsen niet erg nauwkeurig bewegwijzerd (of ik heb niet goed opgelet). Dit was met routiq steeds goed op te vangen. Deze app werkt echt perfect.

Al met al heb ik prachtige wandelingen gemaakt in een heel rustig gebied. Ik vind het een echte aanrader!
Hartelijk dank dus voor dit mooie avontuur!

Vriendelijke groeten,

Lucie Geurts

Hek wordt hinderpaal

Via de kaart naar 78 gelopen. Vanaf daar loopt de route tot 90 goed. Via 90 is 91 echter niet te bereiken. Het hekje staat in een poel water. Terug naar 82 en via 82 naar 81 gelopen. Weliswaar weer natte voeten, maar dit zal na een paar droge dagen weer gaan. De rest was een peuleschil.

Natte voeten heb je slechts tijdelijk

Het stuk in het beekdag van de Grote Beerze is prachtig, totdat de route een bocht maakt richting 24. Het pad stopte ineens en ik zag aan drie kanten kroos. Ben toch doorgelopen naar 24, dit was zonder natte voeten niet te doen