Vele wegen naar Vessem
In Vessem kom je ook met het Openbaar Vervoer.

Opbloeien

De tweede column, of eigenlijk is het een blog, over de ‘Wegen naar Vessem’ …..hier is tie !

Immers, de periode komt er weer aan dat we massaal naar Vessem reizen toch ? Het wandel- en fietsseizoen 2024 bloeit weer op zoals de lente opbloeit. Elk jaar weer: het wonder van het voorjaar.
Het wonder, de kans, de mogelijkheid om weer op pad te gaan.

Ik kom dit jaar eind maart voor het eerst in Vessem. Over de wandeling daar naartoe een volgende keer: één van de vele wegen.

Ik ben meestal aangewezen op openbaar vervoer. Waarom ? Daar kom ik misschien later ook nog op terug. Dat worden veel blogs met al die onderwerpen die in de wacht staan. Hoe noemen ze dat ook alweer ? Cliffhangers….

Openbaar Vervoer naar Vessem

Openbaar Vervoer

Vessem is van maandag tot en met vrijdag goed bereikbaar met OV. Zowat tot de voordeur(je mag trouwens achterom). Het is één van de vele wegen hoe daar te komen: het OV(fan van!). Toen ik lang geleden voor het eerst met OV naar Vessem ging moest ik dat zelf uitzoeken. Zoals eigenlijk zoveel op de pelgrimsweg én ook in je eigen leven. Je krijgt weinig tot niets op een presenteerblaadje…..Je zult toch zelf moeten afwegen, keuzes maken en handelen. Soms krijg je tips of adviezen. Belangrijk is, denk ik, dat je je ogen en oren open houdt én je hart niet te vergeten.
Open staan voor wat je tegenkomt en keuzes maakt. En laten we eerlijk zijn: op internet is veel te vinden over hoe je gebruik kunt maken van het OV:  hoe je van A naar B kunt komen. Het aardige is dat er elk jaar, begin december, een nieuwe dienstregeling uitkomt. Dat houdt het spannend.

Nog een tip/advies: let op de acties en kortingskaarten. Daar kun je handig gebruik van maken. Steek er even wat tijd in om alles uit te vogelen. Misschien krijg je er, net zoals ik, plezier in om ‘jouw eigen OV-puzzel’ te leggen. Misschien is dat ook wel een vorm van ‘je eigen weg gaan’.  
En vooral: neem je rust/geduld mee om met het OV te reizen: een levensles…voor zoveel. Zoals mijn opa altijd zei: Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd.

Even tussendoor: ook om op mijn startplaatsen(en terug) van buitenlandse Camino‘s te komen maak ik gebruik van het OV. Dat is overigens ook een ethische keuze als je snapt wat ik bedoel.

Deze blog is misschien ook leuk om te lezen als je meewilt op de dagtocht ‘Eindpunt Vessem ??’ op 10 april of 6 november.
Kijk op de activiteitenkalender van deze website of klik op de lnk onder dit blog.activiteitenkalender.
Leuk om je om op één van die dagen te ontmoeten !
Of op alle twee de dagen….  Gewoon omdat je je nog steeds afvraagt of Vessem je eindpunt is of dat er toch een verlangen is naar verder.
Ik heb er ook wel even over gedaan voordat ik vanuit Vessem ‘verder’ ging… over de grens.

Klik op deze link om alles te lezen over: ‘Eindpunt Vessem??’.