Logo Pelgrimsherberg Kafarnaüm

Camino in de Kempen

Elk jaar organiseert het Genootschap van Sint Jakob in samenwerking met de Jacobushoeve en de pelgrimsherberg een Jacobuswandeling, de Camino in de Kempen, op 25 juli.

Wandelen op de feestdag van Jacobus

Dit jaar wordt de vijftiende editie van de Camino in de Kempen gehouden.

Deze wandeltocht door de Brabantse Kempen is inmiddels een traditie en de deelnemers reizen altijd enthousiast af naar Vessem.
Voor ons is het uiteraard ook plezierig om vele wandelaars te mogen begroeten en bij te praten met oude bekenden en ondertussen te wandelen in de omgeving.

De Camino in de Kempen is een wandeltocht van 8 of 16 kilometer door de mooie natuur van Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Het belangrijkste van deze dag is het met elkaar wandelen. Als extra worden er tijdens deze tocht herinneringen opgehaald aan het pelgrimeren naar Santiago de Compostella.

De start vindt plaats bij Pelgrimsherberg Kafarnaüm.
De deelnemers gaan groepsgewijs van start vanaf 9:00 uur en er wordt gelopen in groepen van 10 à 15 personen. De leiding van een groep berust bij een ervaren pelgrim, de z.g. Santiagoveteraan.

Bij aanvang op de pelgrimsherberg is er koffie of thee voor de deelnemers. Voor onderweg dienen wandelaars zelf voor een lunch en water te zorgen. De meegebrachte lunch wordt gezamenlijk in de tuin van Pelgrimsherberg Kafarnaüm genuttigd. Hier wordt dan gezorgd voor koffie en thee en de waterflessen kunnen worden bijgevuld.
Op het eindpunt bij de Jacobushoeve krijgen de deelnemers een vers Jacobusbroodje. Daar is het Praathuis geopend voor koffie of thee en zijn in de middag de winkels geopend. Op het terras is livemuziek.

De Camino in de Kempen is een initiatief van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (Regio Zuidoost-Brabant), Pelgrimsherberg Kafarnaüm en de Jacobushoeve in Vessem en wordt gewandeld op donderdag 25 juli, de feestdag van Jacobus.

Inschrijven voor deze wandeltocht kan via onderstaande link of via een link op de website van de Jacobushoeve.
(Niet vergeten de gewenste afstand te vermelden!)

Pelgrimsherberg Kafarnaüm biedt eventueel de mogelijkheid tot overnachting. Een reservering hiervoor dient apart gemaakt te worden via info@pelgrimsherberg.nl

Uw aanmelding voor de wandeling dient uiterlijk 18 juli binnen te zijn.
U krijgt hiervan een bevestiging.
De kosten voor deelname zijn € 5,00 per persoon, contant te voldoen ter plaatse voor vertrek van de wandeling.

Aanmelden voor de Jacobuswandeling

Begin en eindpunt Camino in de Kempen

1 en 2
november

Kosten € 87,00 Aanmelden via onderstaande button

15 en 16
november

Kosten € 87,00 Aanmelden via onderstaande button

29 en 30
november

Kosten € 87,00 Aanmelden via onderstaande button