Logo Pelgrimsherberg Kafarnaüm

Voorbereidingsweekend Pelgrims naar Santiago

Een uitgekiend programma voor mensen die het plan hebben op pad te gaan naar Santiago de Compostela.

Voor pelgrims, te voet of met de fiets

Ervaren coaches, die zelf op pelgrimstocht geweest zijn, verzorgen een uitgekiend programma voor mensen die het plan hebben om op pad te gaan, mensen zoals u. Zij laten u kennis maken met de vele facetten van zo’n tocht en er wordt een fundament gelegd om uw tocht de diepgang te geven die hem zo speciaal maakt.
Deze weekenden duren een etmaal, van vrijdag- tot zaterdagmiddag. Overnachting is op de pelgrimsherberg.

Hoe werkt het allemaal en wat mag u verwachten?

Programma
Hoe ziet zo’n weekend er inhoudelijk ongeveer uit?
Je wordt vanaf 15.30 uur verwacht op de Pelgrimsherberg.
Kom op z’n Brabants, achterom. De koffie en thee staan klaar.
We beginnen vrijdagmiddag om 16.00 uur met een uitgebreide kennismakingsronde, waarbij ieder zijn of haar plannen kan toelichten. Daarna hebben we een moment van bezinning.

Na de warme maaltijd is er tijd voor de praktische informatie over wandel- en fietsroutes en de diverse routeboekjes. De rest van de avond wordt besteed aan de presentatie van een pelgrimstocht, waarna er nagepraat kan worden met een glaasje.

Zaterdagochtend staan we vroeg op en maken we eerst een wandeling van ongeveer een uur. Deze eindigt in het Stiltecentrum.
Daarna ontbijten we. In de ochtend hebben we het over een aantal praktische zaken. Bijvoorbeeld: Wat neem ik mee als wandelaar of fietser, en wat kan ik thuis laten? (Alles wat je thuis laat, is meegenomen!). Hoeveel gewicht is aanbevolen? Waar kun je slapen en eten onderweg? Wat kost het allemaal? Hoe gaat het met de thuisblijvers? Enzovoorts.

Aan het eind van de ochtend hebben we weer een bezinningsmoment, nu aan de hand van kaartjes met vragen over de tocht. Na de lunch is er in de pauze gelegenheid om de belevingstuin in te gaan of het labyrint te lopen. Ook kun je dan de Jacobushoeve bezoeken, of het informatiecentrum van het Genootschap (als het geopend is).
We bespreken ’s middags de punten die nog resten en kijken gezamenlijk naar een documentaire of film over de Camino. Na de evaluatie en een luchtig moment, sluiten we het weekend om 16.00 uur af.

Naar Saniago
Pyreneën

12 en 13
januari

Kosten € 87,00 Aanmelden via onderstaande button

19 en 20
januari

Kosten € 87,00 Aanmelden via onderstaande button

2 en 3
februari

Kosten € 87,00 Aanmelden via onderstaande button

25 en 26
oktober

Kosten € 87,00 Aanmelden via onderstaande button