Een nieuwe aanwinst voor de belevingstuin.

Franciscus van Assisië onder dak

Een mooi perk in de tuin van de Pelgrimsherberg naast ‘t Atelier wordt al enige tijd gesierd door een plaquette met de afbeelding van Franciscus van Assisië en de Wolf. Ook een klein wit beeldje van Franciscus als dierenvriend staat op een grond sokkeltje.

Via een advertentie in het Eindhovens Dagblad kregen we een tip dat bij de zusters Franciscanessen in Breda een mooi groot houten beeld van de ingetogen biddende Franciscus stond. De zusters en het bestuur wilden dit mooie grote beeld wel afstaan aan onze herberg. Na wat correspondentie en een overdrachtsovereenkomst reden we naar Breda om dit prachtstuk uit 1950 op te halen.

De techniekgroep André Schots en Jos Vermeulen gingen aan de slag om een passend onderkomen te maken omdat het beeld weerbestendig buiten zou moeten worden geplaatst. Met veel pas en meetwerk werd een tekening en een constructie gemaakt in de werkplaats. De tuingroep had een mooie plek gevonden op de stam van een omgezaagde boom in het zgn. “Italië Perk”, waar m.n. Franciscus nu prominent aanwezig is.

Dan komt de dag dat het beeld een plek krijgt en officieel wordt geplaatst in het bijzijn van de gastheer en gastvrouw, de tuinlieden en de makers van het onderkomen: André en Jos.

Onze bezoekers kunnen via een rondleiding onze belevingstuin bezichtigen en bewonderen.