Vesspers in Basiliek Sainte-Marie-Madeleine van Vézelay
De zomer brengt weer nieuwe mogelijkheden om herinneringen te maken.

Na regen komt zonneschijn

Nu de bloemen en de bijen het weer druk hebben met elkaar kun je zeggen dat de zomer begonnen is. Vandaag is het de eerste dag van deze zomer waarop de zon schijnt van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en dat er geen druppel regen valt en de temperatuur aangenaam is bij een zwak briesje.

Het gezegde  “Na regen komt zonneschijn” hoeven we dus nog niet af te schrijven. Dat is een hele geruststelling, we hebben in Nederland de laatste maanden al zo veel waarden moeten afschrijven.
De zon geeft aan dat zoiets dus ook tijdelijk kan zijn.

Velen trekken er weer op uit en maken mooie herinneringen en komen straks terug met nieuwe indrukken en er zullen weer allerlei nieuwe ideeën opborrelen. De energie van de zomer zal ons allen goed doen.

Bloemen en bijen

De Pelgrimmer

In de eerste helft van het jaar hebben we met een groep enthousiaste schrijvers de Pelgrimmer het licht doen zien.
Hij is welliswaar nog niet helemaal klaar, maar we krijgen van verschillende kanten heel positieve opmerkingen over de uitvoering en inhoud.
De pelgrimmer is voor iedereen compleet te lezen, er kunnen ook reacties op het blog worden geplaatst.

Kroniek

De Kroniek is een onderdeel van de website dat nog moet groeien. Iedereen die op of rond de herberg door de dagen heen wat  ziet of meemaakt wordt uitgenodigd daar een berichtje van te maken. Daardoor kunnen we samen een beeld maken van wat er op de herberg gebeurd.
Kleine dingen bepalen de sfeer en vertellen dan soms meer dan het mooiste essay.
Kijk maar eens op de “Kroniek” vanaf vandaag staat hij voorop in het menu van de website.

Als we allemaal gebruik maken van de Kroniek kan dat een heel handig hulpmiddel zijn om samen de pelgrimsherberg te promoten.

Besloten deel van de website

Ook de “achterkant” van de website, het deel dat alleen voor ingelogde vrijwilligers is bestemd, begint vorm te krijgen. De invulling daarvan zal samen met de verschillende werkgroepen ter hand worden genomen. Velen moeten nog ontdekken dat dit deel een mooie aanvulling kan worden op de communicatiemogelijkheden binnen onze stichting en het vrijwilligerscorps.

Schrijf je daarom in als vrijwilliger, help ons de website vrij te houden van hackers en andere inbrekers en praat mee in de Kroniek en geef reacties op blogs en nieuwsbrieven. Houdt de ontwikkelingen daar in de gaten en maak er samen met ons iets moois van.

Zomer in de belevingstuin van Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem.

Reacties en bijdragen

Communicatie hoort twee kanten op te werken, daarom geven wij onze lezers de gelegenheid te reageren op onze verhalen en blogs.
Daarnaast is er nu ook een aparte categorie van kleine verhalen, waarbij alle lezers kleine herrinneringen kunnen sturen.
Enkele zinnen tekst en een of twee foto’s is al genoeg. Wij zullen dat graag plaatsen.

Heb je aan een van onze activiteiten meegedaan, vertel ons hoe het was. Waar genoot je van, wat viel je tegen. We leren zo hoe mensen over ons denken. Dat zal dikwijls heel verschillend zijn, maar altijd de mogelijkheid geven elkaar beter te verstaan.

Reageren kan meteen onder het blog of verhaal, zelf een korte herinnering omschrijven kan in tekst en met foto opgestuurd worden naar redactie@pelgrimsherberg.nl.

Eerst overleggen en vragen voor je iets instuurt?
Neem contact op met communicatie@pelgrimsherberg.nl

Mini Pelgrimage

Het natte voorjaar heeft een aantal pelgrims er van weerhouden om op pad te gaan op onze Mini Pelgrimage-routes.
Het was natuurlijk ook wel erg nat, sommige delen waren niet beloopbaar. Een deel van de Heideroute is zelfs niet voorzien van knooppunten omdat het te nat is om nieuwe paaltjes met knooppuntnummers te plaatsen nu de werkzaamheden aan de Kleine Beerze zo goed als afgerond zijn.

Maar ook hier gloort de zomer. Vorige week zijn er al mensen op onze routes daar gaan wandelen, we hebben er twee mooie reviews van gekregen. Deels vol lof over de routes, het landschap en de beleving onderweg, deels vertellend over natte sokken en zwemmen op bospaden.
Deze verslagen zullen we de komende tijd ook plaatsen op onze website.

Mini Pelgrimage fietsen Pelgrimsherberg Karanaüm

Plannen

Samen met de werkgroep Activiteiten Volwassenen maakt de werkgroep Communicatie en Marketing plannen om mooie programma’s aan te bieden aan onze passanten en pelgrims.
Samen ook met de andere werkgroepen en vrijwilligers werken we aan nieuwe activiteiten, nieuwe inzichten en soms ook een nieuwe benadering.
We zullen steeds grote aandacht geven aan de individuele wandelaar, fietser, pelgrim die onze herberg wil bezoeken. Met het bestaande aanbod aan activiteiten, maar ook met nadruk zoeken naar nieuwe programma’s.

Een Mini Pelgrimage voor fietsers en dagprogramma’s voor groepen die belangstelling hebben voor onze herberg zullen de komende maanden worden gepresenteerd. Jullie horen van ons.