Kerstwens 2023

Kerstboodschap

Beste mensen,
Wat een bijzonder jaar was het weer.
Wat is er ook weer veel werk verricht en wat hebben we met zijn allen ook weer veel bijzondere mensen mogen ontmoeten.
In de ontmoeting met de ander, ontmoeten we immers ook onszelf. We herkennen elkaar in ons zijn en daarom vinden we het fijn om samen te komen op onze geliefde herberg.

Wat dat precies is, is niet onder woorden te brengen. “Sans Mots” zei mij ooit een Priester op mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Wat trekt al die mooie mensen toch naar onze herberg?
Toch even een poging.
Het is de bijzondere plek, de historie en we zijn het zelf, het zijn wij met zijn allen die dit bijzondere en aantrekkelijke liefdevol uitstralen en vorm mogen geven. Het is een plek om tot innerlijke rust te komen. Een innerlijke plek.
Juist daarom. Een pleisterplaats waar het goed toeven is. In jezelf, in de ander en in de herberg. Dat herbergt het bijzondere. Daar waar door alle grote tradities naar verwezen wordt. De weg ernaar toe is de weg.

Wat is er ook weer veel gebeurd.
Nieuwe zonnepanelen, een nieuwe website, een nieuwe werkgroep communicatie en een grote instroom van nieuwe vrijwilligers. Daar zit het woord vrij in. Wij laten de ander vrij om iets te willen. Die wil komt van binnenuit. Er is geen dwang, geen drang, geen moeten, maar een vrijwillig samen komen om samen telkens weer in goede harmonie die plek mogelijk te maken om met elkaar samen te komen. Ook Kerst is een moment om samen te komen.
Dat vieren we telkens weer. Het is ook een moment om tot innerlijke rust te komen.
Het Kafarnaum herinnert ons aan een bijzondere voorganger die ons de weg hiernaar toe heeft gewezen.
De broeders zetten deze traditie voort. Ook wij staan in die zin in hun voetsporen. Samen onderweg.

Namens het bestuur wens ik iedereen een heel bijzonder samenzijn rond het mooie Kerstfeest en alvast vooruitkijkend ook een heel gelukkig en voorspoedig nieuw jaar. Een jaar van vele bijzondere ontmoetingen.

Namens het bestuur,

Wim van Golstein Brouwers.

Voorzitter Pelgrimsherberg Kafarnaum