Onmisbaar en onvervangbaar

Koninklijke onderscheiding

Op 26 april is Mientje van de Graaf verblijd met een koninklijke onderscheiding, ze werd lid van de Orde van Oranje-Nassau.
Zij is één van de 3375 Nederlanders die extra in het zonnetje worden gezet een een lintje krijgen voor hun maatschappelijke activiteiten en verdiensten.

Op verzoek uit Nistelrode, de woonplaats van Mientje,  hebben al begin vorig jaar vanuit de Pelgrimsherberg Adri Brooijmans en Henk Muraij vanuit het pelgrimeren voor de jeugd, gegevens aangeleverd bij de beste vriendin van Mientje die haar heeft voorgedragen.
Marianne Jansen, voorzitter van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, regio Den Bosch heeft ook tekst rondom haar activiteiten m.b.t. het genootschap en het pelgrimeren voor de jeugd aangedragen.
Op 26 april was het zover. Afgesproken om te verzamelen op de hoek van de straat waar Mientje woont en samen met de burgemeester naar het huis van Mientje en Rien gewandeld.
Een enorme verrassing wachtte Mientje toen zij ineens de Burgemeester binnen zag stappen, die haar de blijde gebeurtenis aankondigde.

Mientje geniet nog wel even na, dat is een ding dat zeker is.

Koninklijke onderscheiding Mientje van de Graaf