De Mini pelgrimage van Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem is vanaf 31 januari digitaal verkrijgbaar.

Mini Pelgrimage, in de app

Lang is het plan geweest in 2023 nog een papieren uitgave te maken van de routeomschrijvingen en de informatie van de Mini Pelgrimage.

Uiteindelijk is er voor gekozen digitale documentatie beschikbaar te stellen in de vorm van kaarten en omschrijvingen gekoppeld aan een bekende app voor wandelen en fietsen, de Routic-app.

Lekker knus onderweg gaan met een omschrijving op papier, dat kan, maar dan moet je die zelf even printen. Met open blik de wereld in met de Routic-app aan of het gpx-file in je naviatieapp, het kan nu ook.

Laat ons maar weten wat je er van vindt.

Mini Pelgrimage Pelgrimsherberg Kafarnaum Vessem

Mini Pelgrimage

Opletten

We zijn gezegend met de Kleine Beerze, de beek die Vessem Dorp aan de Beek maakt.

Volgens de huidige normen van landschapsbeheer is de Kleine Beerze weer meanderend gemaakt, zo maakt de mens door de eeuwen heen natuur.
Dat betekent wel dat in het natte en zeer natte seizoen het gebied van de Kleine Beerze erg nat is. Je loopt dan nogal eens te soppen aan de waterkant en ver daar vandaan.

Vooral het gebied tussen Vessem en Middelbeers heeft daar last van. De wandelknooppunten in dat gebied zijn door de herinrichting van het gebied ook gewijzigd. Alle paaltjes zijn er uit gehaald en nieuwe paaltjes en knooppunten zijn aangemaakt en liggen in het magazijn van Routebureau Brabant te wachten tot het gebied weer begaanbaar is om de paaltjes te gaan plaatsen.

Daarom is de Heideroute nog niet te wandelen met de knooppuntenapp en als je toch het gebied in wilt moet je dan doen met de routeomschrijving, die gaan we ook weer snel controleren om de nodige aanpassingen te doen mits noodzakelijk.

En daarmee is meteen het voordeel van een digitale uitgave aangegeven, als er aanpassingen zijn kunnen we die op de website verwerken en iedereen die ooit € 10,00 betaalt heeft voor versie januari 2024 van de Mini Pelgrimage kan voor onbepaalde tijd gebruik maken van de routes een aanpassingen.

De Mini Pelgrimage onderhouden en uitbreiden

In de jaren dat de Mini Pelgrimage bestaat heeft het project zijn waarde al bewezen en er zijn al veel mensen die enkele dagen in Vessem en omstreken hebben gewandeld. Wij verwachten, dat de komende jaren dat nog uit zal groeien. Wij willen ons daarop voorbereiden en daarom vragen we steun van vrijwilligers.

Met wie zoeken we contact?

We zoeken contact met mensen die een van de routes wil controleren. We streven er naar ieder jaar iedere route twee keer na te lopen.
Je krijgt uiteraard een gratis e book om onderweg te gaan.

Daarnaast zoeken we mensen die mee willen denken en werken aan het verdiepen van de Mini Pelgrimage. Op dit moment zijn in de omschrijving al vragen opgenomen die je jezelf zou kunnen stellen als je onderweg bent, maa er is een idee om dat te verbreden.
Wat te denken van een arrangement dat we gaan optuigen waarbij belangstellenden op een aantal door ons gekozen dagen naar de pelgrimsherberg komen, waarbij ze compleet verzorgd worden, fysiek maar ook spiritueel.

Met wat brainstormen moet daar een waardevolle activiteit van gemaakt kunnen worden. Wie gat er mee denken?

Mini Pelgrimage kopen

Mini Pelgrimage kopen

Vanaf 31 januari 2024 is het e book met alle documentatie over de Mini Pelgrimage te koop via deze website.

Klik op onderstaande knop en verzeker je daarmee voor onbepaalde tijd voor up to date informatie om op pad te gaan.