Esther Kluver, Werkgroep Activiteiten voor Volwassenen Pelgrimsherberg Kafanaüm
Nieuwe coördinator Werkgroep Activiteiten voor Volwassenen

Nieuwe coördinator

De werkgroep activiteiten voor volwassenen krijgt een nieuwe coördinator. Ondergetekende heeft dit een aantal jaren gedaan en nu er flink wat nieuwe activiteiten zijn bedacht en ingevoerd en er nieuwe mensen zijn aangetrokken die die activiteiten gaan begeleiden, is het tijd om het stokje weer over te dragen.

Als werkgroep zijn we heel erg blij dat Esther Kluver de nieuwe coördinator wil worden. Zij is sinds kort lid van de werkgroep, heeft veel pelgrimservaring en ideeën voor nieuwe activiteiten.

Vanaf deze plaats heten we haar van harte welkom binnen de herberg organisatie en wensen we haar veel succes.

Esther stelt zichzelf hieronder nader aan jullie voor.

Cor Kuyvenhoven

Ik ben Esther

Ik woon sinds een paar jaar als ‘stadsmeisje’ in Limburg, omdat ik meer (wandel)ruimte om me heen wilde. Ik wandel al zolang ik me kan herinneren, eerst met mijn ouders, en later zelf of met mijn vriend. Ik begon met lange afstand wandelpaden in Nederland. 

Als snel wilde ik verder, en wilde ik weten hoe het was om langere tijd van huis te zijn en alleen maar te wandelen. Het plan ontstond om naar Santiago te lopen. In 2011 was het zover. Ik liep vanuit Nederland via Vezelay naar Santiago de Compostella. Een onvergetelijke ervaring.
Zo onvergetelijk dat ik was aangestoken door het pelgrimsvirus, en daarna in etappes naar Rome liep en ook nog eens van Porto naar Santiago. 

Pelgrimeren geeft mij rust en voldoening, en ik beleef er ontzettende veel plezier aan. Ik probeer dat te integreren met mijn andere interesses, zoals natuur, yoga en mindfulness. Dat wil ik graag met anderen delen en hen ook enthousiast maken of op weg helpen. 

Dat is wat ik hoop over te brengen als coördinator van de Werkgroep Activiteiten voor Volwassenen bij de Pelgrimsherberg.
Meer over mijn avonturen onderweg is te lezen op mijn website www.caminospirits.com

Binnen onze organisatie ben ik bereikbaar op het mailadres: activiteitenvoorvolwassenen@pelgrimsherberg.nl