Pelgrimeren Jeugd

Pelgrimeren voor de Jeugd

Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem verzorgt al ruim tien jaar pelgrimages voor de jeugd in de Kempen.
Een groot aantal basisscholen, in een straal van ongeveer 15 km rondom Vessem, lopen ieder jaar met hun 8e jaars leerlingen in kleine groepjes van 3 à 4 leerlingen vanuit de eigen school naar de Pelgrimsherberg.

Deze wandeling wordt begeleid en georganiseerd door vrijwilligers van de werkgroep. Ook zijn er enkele scholen in het voortgezet onderwijs die een één- of meerdaagse wandeling samen met ons verzorgen.

De pelgrimage wordt eerst door een vrijwilliger op school ingeleid en enkele dagen later wordt er daadwerkelijk gewandeld. Deze spirituele wandeling vindt zijn oorsprong in de pelgrimsroute naar Santiago. Met de leerlingen hebben we het over het ‘pelgrimspad’ in hun leven. We staan, aan de hand van metaforen zoals de stok, schoenen, hoed, rugzak en route, stil bij hun persoonlijk levenspad.

Pelgrimsherberg Kafanaüm Pelgrimeren voor de Jeugd

Reactie van school

Dinsdag, 13 juli 2021

Wij, jongens en meisjes van groep 8B van basisschool De Beerze, gingen vandaag op (levens)pad. Een klein stukje van de Pelgrimroute naar Santiago de Compostella loopt precies van Middelbeers naar Vessem. En die route hebben we vandaag gelopen onder de bezielende leiding van 7 enthousiaste Pelgrims.
Hoe sta je in het leven, wie zijn je vrienden, wat zijn je toekomstdromen? Kortom: hoe ziet jouw levensweg er tot nu toe uit? Dat is waar we deze dag bij stil hebben gestaan. Het was voor ons allen een hele bijzondere en inspirerende dag.

Dankjewel aan iedereen die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt! We hebben genoten!

Jongens, meisjes en leerkracht Groep 8B – Basisschool de Beerze Middelbeers