koffie op Ons Kloosterpad
Twee dagen wandelen op Ons Kloosterpad, leren hoe om te gaan met een meerdaagse wandeling.

Kloosterpad Camini

Als je goed voorbereid een pelgrimstocht begint heb je twee keer plezier.
Je geniet van de voorbereiding en je geniet dubbel als je zonder fysieke problemen de tocht volbrengt.
Zelfstandig train je en bouw je conditie op, je kunt terugvallen op je coach en je groep.
In het weekend lopen we samen over Ons Kloosterpad naar de pelgrimsherberg en later weer naar een bushalte op weg naar huis.

Regelmatig komt de vraag voorbij: Moet ik trainen voor een pelgrimstochtof meerdaagse wandeling, of kun je onderweg trainen?

Afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de individuele wandelaar/pelgrim die je het vraagt,  krijg je dan heel verschillende antwoorden. Meestal succesverhalen, bijna nooit het verdriet en de frustratie achter een mislukte tocht.

Als wandeltrainer heb ik jarenlang wandelaars begeleid, die trainden voor langere dagtochten of langere meerdaagse tochten. Ik stond mee aan de wieg van Via Vierdaagse, het officiële trainingsprogramma van de Vierdaagse in Nijmegen en weet wat je zoal kunt tegenkomen als je onderweg gaat.

groep wandelaars onderweg naar Pelgrimsherberg Kafarnaüm.

Voorbereiding

Allereerst dit.
Natuurlijk er zijn mensen die vandaag besluiten de Camino te gaan lopen, in het weekend hun paklijst bij elkaar sprokkelen, vervoer boeken en volgend weekend onderweg zijn. Over het al gemeen vertellen ze dat trainen niet nodig is, want dat doe je onderweg wel.

De mensen die op deze manier vertrekken zullen achteraf in geuren en kleuren vertellen hoe zij de tocht hebben gelopen en hoe goed het allemaal ging onderweg. En zeker, er zijn mensen die dat kunnen, ze zijn zo sterk en hebben een dergelijke gezondheid en conditie, dat het op deze manier kan. Ze zijn gezegend met een sterk lijf en uitstekende gezondheid.

De mensen die op deze manier van start gaan en na een tijdje geblesseerd moeten opgeven hoor je zelden of nooit. Je hoort meer succesverhalen en achteraf klagen staat niet stoer.

Als wandeltrainer ben ik van mening dat je jezelf tekort doet als je geen goede voorbereiding plant.
Een goede voorbereiding is ook plezierig, je bent op een positieve manier bezig met een project waar je mogelijk jaren naar uitgekeken hebt, met plezier en vertrouwen zul je zo naar je vertrekdatum toewerken. En eenmaal onderweg kun je genieten van het resultaat van je voorbereidingen.

Voor de mensen die op zoek zijn naar en vragen hebben over een voorbereidingtraject voor een pelgrimstocht op de grote routepaden of een meerdaagse wandeling dichter bij huis, bieden wij een trainingsschema, begeleiding online bij de uitvoering daarvan, een gezamenlijk weekend met de deelnemers om “in het echt” te oefenen op Ons Kloosterpad en een trainingsschema voor de langere termijn. Omdat er maximaal tien mensen meedoen, hebben we tijd het trainingsschema op jouw persoonlijke wensen en omstandigheden aan te passen.

Lees alle bijzonderheden en de mogelijkheid tot aanmelden op: Tweedaagse Camini.